Liefde voor mimosa: 3x bubbelinspiratie
Omdat ik de lente in mijn bol heb, deze keer een iets luchtigere memo over mijn favoriete drankje! Ken je mij een beetje, dan weet je waarschijnlijk dat ik dol ben op brunchen en dan in het bijzonder op mimosa’s. Ik weet niet wat het is. Misschien het feit dat je stiekem al veel te vroeg begint met drinken, of dat ik ze op keren heb gedronken waar ik mooie herinneringen aan over heb gehouden. Hoe het ook zij, je kunt me wakker maken voor dit frisse drankje en daarom inspireer ik je deze keer graag met drie superlekkere mimosa recepten. Top bij een zondagse brunch, of om lekker van te genieten in het voorjaarszonnetje dat zich eindelijk weer laat zien!
De stiekeme, klassieke mimosa
Mijn allereerste mimosa dronk ik in Washington D.C., in Dupont Circle. Deze buurt staat bekend als historische LGBT-hub, waar talloze bars te vinden zijn, evenals superleuke plekken waar je ’s ochtends een mimosa kunt scoren tijdens brunch. En dan niet één, maar bottomless; je glas werd tot in den treuren bijgevuld, zodat je lallend de tent verliet.
Toen ik er was, had ik alleen één probleem: ik was nog geen 21 (overigens had ik dat probleem toen negen van de twaalf maanden dat ik in de V.S. zat, maar wist ik dat meestal vrij strategisch te omzeilen). Kortom, ik mocht geen alcohol drinken. ID’s werden al gevraagd voordat we de bar instapten, en toen bleek dat we geen 21 waren, kregen we dus een schamel glaasje jus d’orange. De champagne mochten we erbij denken.
Maar, waar een wil is, is een weg: een van ons drieën was wél 21+. Zij liet zichzelf continu bijschenken en goot haar drankje bij die van ons (dat kon nog, pre-corona) en zo kwam het dat wij gedrieën genoten van haar bottomless mimosa’s. Good memories, ik vergeet het nooit meer. Vooral niet omdat we gesnapt werden, en toen de tent mochten verlaten.
De eerste mimosa die daarom op mijn lijstje staat is de stiekeme, klassieke mimosa. Zo eentje waarbij je anderen voor de gek kunt houden dat je aan de jus zit, but you know better.
Dit heb je nodig:
Deze is easy, peezy, lemon squeezy. Het enige dat je voor 2 personen nodig hebt, is:
- Flutes of cocktailglazen
- 250 ml jus d’orange
- 250 ml gekoelde champagne (of andere bubbels)
Zo maak je ‘m:
- Schenk de glazen halfvol met champagne (houd je glas scheef voor het beste resultaat)
- Mix per glas een half deel jus d’orange door de champagne
- Roer rustig door
- En je mimosa is er klaar voor!
Wil je iets meer alcohol aftoppen of ga je juist voor meer jus, dan kun je de verdeling naar je smaak aanpassen. Altijd goed om wel even te proeven, voordat je uitschiet.
De zomerse strawberry mimosa
Wie wordt er niet blij van een aardbei? Nu de temperaturen weer oplopen en het straks aardbeientijd is, is deze variatie (van Mindful Avocado) op de klassieke mimosa er zeker eentje die ik ga uitproberen bij mijn eerstvolgende brunch (nu al zin in).
Dit heb je nodig:
Om de strawberry mimosa voor 2 personen te maken, heb je nodig:
- 200 ml jus d’orange
- 200 ml champagne
- 100 gr aardbeien (zonder kroontje)
- Losse aardbeien en stukjes sinaasappel voor de garnering
Zo maak je ‘m:
- Mix de jus d’orange en aardbeien in een blender
- Vul de flutes voor de helft met champagne
- Voeg het sap van de aardbeien en sinaasappels toe
- Roer rustig door
- Garneer eventueel met stukjes fruit
Virgin Mimosa met een twist
Het kan natuurlijk dat je gaat brunchen, geen zin hebt in alcohol (ook die dagen zijn er 😉), maar wél in een mimosa. In dat geval heb ik een virgin mimosa-receptje voor je. Kun je toch gezellig meedoen, zonder je de hele dag lamlendig te voelen.
Dit heb je nodig
Voor de virgin mimosa voor 2 personen haal je het volgende in huis:
- 400 ml jus d’orange
- 100 ml koolzuurhoudende drank, zoals spa rood of ginger ale
- Blokje van ongeveer 3 cm gember
- Eventueel stukje kurkuma van max. 3 cm
- Muntblaadjes
Zo maak je ‘m:
- Juice de gember (en eventueel de kurkuma) zodat je het sap overhoudt
- Verdeel het sap over de glazen
- Schenk het glas driekwart vol met jus
- Vul aan met spa rood (of een ander drankje met prik)
- Top af met een muntblaadje
Do try this at home!
Heb je binnenkort een brunch op de planning, of gewoon megaveel zin in mimosa’s gekregen na het lezen van deze blog, dan raad ik je vooral aan er eentje zelf te maken. Een makkelijker drankje vind je bijna niet!
Ik ben benieuwd welke mimosa jij het lekkerst vond. Laat je het me weten in de comments? ❤️
X Meer
2 reacties
Margaretha
Klinkt lekker Merit ! Ga t proberen
merit.koutstaal@gmail.com
Goed zo, mam! Enjoy 😉